7 d’ag. 2009

Primeres observacions d'uns catalans a New York


Vam arribar a New York el passat dissabte 1 d'agost i en 5 dies hem tingut el temps suficient per poder observar el terreny. El primer dels posts que escric des d'Estats Units vull que sigui un text fresc i amè, i m'he proposat explicar-vos la certesa (o no) dels mites que havia sentit o vist sobre aquest país i sobre la ciutat dels gratacels.

1. Just aterrar als Estats Units hem de passar el control de frontera. Ens havien dit que el tramit era farragós i que els funcionaris eren molt antipàtics. La gestió és pesada, però no vam trobar cap tipus de problema. Els funcionaris van ser molt amables i fins i tot es referien a nosaltres com a Guys (Nois).

2. Les aixetes funcionen al revés. Abans de venir no ho sabia, però certament les aixetes s'han d'obrir i tancar en el sentit invers que a Europa. Costa una mica acostumar-s'hi!!

3. Hi ha molta gent freak pel carrer, molt més que a Barcelona! Ahir mateix vam veure al metro un home d'uns trenta anys amb un gran bigoti al més pur estil Dalinià. Com a exemple de la cultura freak americana podeu veure la foto d'una casa que hi ha a prop del nostre apartament.


4. Hi ha moltes banderes dels Estats Units per tot arreu: de grans a tots els edificis i emplaçaments importants, de petites en moltes cases, o en forma d'enganxina als metros. Només arribar, en el trajecte de l'aeroport a casa, en vam veure com a mínim 15 o 16.

5. Està ple d'Iphones i la gent fa gala dels mòbils i altres aparells sense cap vergonya. Al metro moltíssima gent en fa ús, i no només els joves.

6. Normalment la gent pren cafè “aguatxirri” en grans pots de mig litre. Tot i això sembla que els americans han après, i els starbucks i dunkin donuts també ofereixen cafè expresso.

7. Es menja molt a deshora. Quan et ve gana t'apropes a un dels molts llocs de menjar ràpid i menges alguna cosa. Comprar menjar fresc per a cuinar a casa és més car que a Catalunya, i el menjar preparat no és tant car com allà. Tot i això surt més a compte cuinar a casa!

8. Surt fum de les clavegueres, faci la temperatura que faci. A ple agost fa moltíssima calor i una xafogor més bèstia que a Barcelona. Sí, és possible que faci més xafogor! Però això no es impediment perquè surti vapor i més vapor de totes les clavegueres. No sé quina deu ser la raó.

9. Els cotxes són extremadament grans i llargs. Sobta molt la diferència.

10. El metro no es gens brut, però les estacions són molt i molt antigues.

11. Existeixen els famosos camions de gelats! Ja n'hem vist bastants.

12. Els cubates són realment cars i els serveixen replets de gel, igual que els refrescos del McDonallds.

13. Es parla molt Espanyol, tot i que no tant com jo m'imaginava.

14. La gent és molt i molt creient. La religió es viu al carrer: ja hem vist varies vegades predicadors pels carrers de Manhatan fent els seus sermons. Un fet per a mi molt curiós és que les tendes de roba i complements no falten els collarets amb creus cristianes.

15. Els gats americans són diferents als europeus. (No és conya!). Havia llegit que tenien una cara més allargada, i és cert. La diferència és nota molt més del que m'imaginava.

Podeu veure més fotos al facebook!.

12 comentaris:

  1. Oh! Veus com tenia rao? Hi ha gent molt estranya, pero en general son molt simpatics. Ara has d'anar a un Denny's

    ResponElimina
  2. WeiiI!! Sí sí!! El Denny's fa dies que el busco i no el trobo!! Quan vegi un no dubtis que hi entraré!! XD Ja t'explicaré que em sembla!! :D

    ResponElimina
  3. Wala Joan!!! Habia entrat al teu facebook per dir-te de quedar i... no m'imaginava això!!! A Nova York!!! Quina passada!!! Wenu, quan tornis ja quedarem i m'explicaràs + experiencies de Nova York.

    Per cert, molt guai el post, corroborant o desmentint les llegendes urbanes de Nova York.

    Sergi

    PD: Jo també em pregunto lo del vapor de les clavegueres. Tindràn una maquina de fer fum alla sota???

    ResponElimina
  4. Juanitooo!!
    Uoooo sembla hiper way aixoooo!!
    Em moru d'envejaaaaaa....jijiji
    Pero de la bona!

    Esperu que tot us vagi be....
    Molb bo el post ;9

    Un saludete from Catalonia!

    ResponElimina
  5. Wei macus!!

    Sergi! Tu que ets ambientòleg! Haurem d'estudiar això de les clavegueres, que em té molt intrigat XD.

    X aki tot molt bé!! Ja aniré explicant cosetes per aki!

    Records Josan!!!!!!

    ResponElimina
  6. Sabaaa!!!

    Quines observaicons mes interessants Jajaja,

    QUqe vagi mooolt bé, et torbarem a faltar x akiii!!
    Muaaa
    Clara!

    ResponElimina
  7. Avui mateix he vist el tráiler d'una pel.lícula que et va com anell al dit: "New York, I love you" (tinc ganes de veure-la, ja vaig veure Paris, je t'aime)i, ara ,en primícia, et diré el per què del fum de les clavegueres: perque els conductes del gas estan per sota de les clavegueres d'aigua, aquesta es calenta i el vapor ha de sortir per algun lloc... ho vaig veure en un documental, ja m'agradaria ja haver anat. El que no sé és que van construir primer, o bé les canonades d'aigua o bé els conductes del gas, però es veu que no hi havia lloc per fer-ho de forma que no s'evaporitzés l'aigua.

    ResponElimina
  8. En quant al punt 2, es que no hi han "monomandos??

    ResponElimina
  9. Wow!!

    Diego ens has desvetllat el gran secret de nova york. Realment ens tenia molt intrigats. Suposo que les tuberies de gas deuen ser molt calentes i provoquen el vapor d'aigua. Caram!

    Clara! Gràcies pel comentari!! :D. Passeu-vos-ho molt bé x Camarasa! Lieu-la molt per mi!!

    Father! Sobre el punt 2: no hi ha monomandos, o encara no n'he vist cap! Aquests americanus... jeje. Us mantindré informats!

    ResponElimina
  10. Joan, m'han dit que hi ha 1 Denny's a la zona "0" y també una tenda de roba que está superbé, CENTURY 21TH. Oportunitat de negoci!!! vendre "monomandos" als EUA. Je, Je, je..

    ResponElimina
  11. Ohh! anirem a buscar el Denny's però ja!! Hehehe. El 21 Century casi el tanquen del saqueig que hi he fet! :p

    Muntem un negoci de monomandos???? Som-hi! hehehe

    Espero que vagi de conya l'estiu!!!!

    ResponElimina
  12. Hehehe, per si de cas cau alguna cosa... la meva talla de pantalons: 33W-32L. Calçotets M y samarretes y demés L o XL depen... jejeje

    ResponElimina

Transformar des de la política

El 18 de març surt a la venda el llibre en el que he estat treballant els últims 8 mesos: Transformar des de la política. En aque...