24 de maig 2009

El trio de les Açores (capçalera de la setmana)

La capçalera d'aquesta setmana és una fotografia de la cimera de les açores, coneguda popularment com a Trio de les Açores. En aquesta reunió d'alt nivell, es van reunir el 15 de març de 2003 el president dels Estats Units (George W. Bush), el primer ministre del Regne Unit (Tony Blair), el president d'Espanya (Jose M. Aznar), i el Primer ministre portuguès (José Manuel Durão Barroso).

Fotografia de la cimera de les açores
En aquesta cimera, els diferents caps d'estat i de govern van decidir una estratègia conjunta a seguir en contra del règim de Saddam Hussein. El plantejament es va basar en la suposada tinença d'armes de destrucció massiva per part de l'Irak, fet que va ser desmentit pels mateixos líders anys després. El febrer de 2007, Durão Barroso va explicar públicament que va ser enganyat durant la reunió.

L'estratègia va acabar desembocant en l'anomenada "Guerra de l'Irak", iniciada només 4 dies després de la Cimera.

Aquesta capçalera ha estat a proposta d'en Roger Buch. Moltes gràcies! Si voleu suggerir alguna imatge per a la capçalera, deixeu un comentari en aquest mateix post.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Transformar des de la política

El 18 de març surt a la venda el llibre en el que he estat treballant els últims 8 mesos: Transformar des de la política. En aque...